1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 12 bin hektar ıslah ediliyor

12 bin hektar ıslah ediliyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DENİZLİ (İGFA) – Denizli’de belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kırsal kalkınma destekleri ile örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, hayvancılık yapan üreticiler için büyük önemi bulunan mera ıslahına bu yıl da devam edecek. Geçen yıl 4 ilçedeki yaklaşık 6 bin 350 dekar mera alanında ıslah çalışması yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi üreticilerin yoğun talebi üzerine projeyi büyütme kararı aldı. Denizli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde yapılacak mera ıslah projesi bu yıl Acıpayam, Baklan, Beyağaç, Bozkurt, Buldan, Çal, Çardak, Çivril, Pamukkale, Sarayköy ve Tavas olmak üzere toplam 11 ilçedeki 62 mahalleyi kapsayacak. Hayvancılık yapan çiftçilerin en temel ihtiyacı olan kaliteli kaba yemi en ucuz şekilde üretmelerini sağlamak, köydeki bitki vejetasyonu, toprak ve diğer doğal kaynakların korunmasını ve geliştirilmesini temin ederek sürdürülebilir mera kavramını geliştirmek amacıyla yapılan proje ile 12 bin dekar mera alanına 119 bin kg gübre uygulanacak. Hayvansal ürünlerin bol, ekonomik ve sağlıklı üretiminin hedeflendiği 62mahalledeki mera ıslah çalışması ile üreticinin kaba yem ihtiyacını karşılama oranının yüzde 50 dolayına çıkarılması hedefleniyor.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan geçen yıl 4 ilçedeki 6 bin 350 dekar alanda yaptıkları mera ıslah çalışması ile bir başlangıç yaptıklarını, destekten duyulan memnuniyet üzerine projeyi büyüttüklerini söyledi. Bu yıl 11 ilçedeki 12 bin dekarlık alanda ıslah çalışması yapacaklarını belirten Başkan Zolan, “Hayvancılığın sürdürülebilirliğinin sağlanması, daha verimli hale getirilmesi için meralar olmazsa olmazımızdır” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesinin kırsala yönelik projelerinin süreceğini belirterek, her zaman çiftçi ve üreticinin yanında olduklarını kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu: “Bu projemiz ucuz hayvan yemi için üreticimize avantaj sağlayacak. Çiftçimiz ve üreticimiz kazanacak, vatandaşlarımız daha kaliteli, ucuz ve güvenli ürüne ulaşacak. Kazanan yine Denizli’miz olacak. Projemizin hayırlı olmasını diler, emek veren katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
12 bin hektar ıslah ediliyor
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.
Giriş Yap

Euro Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Betturkey Giriş -
Jokerbet - Canlı maç izle - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Firma Rehberi - Fitcas giriş -
Sosyal Medya Yönetimi - Antalya haber - fue hair transplant - Acibadem - hair transplant turkey - İzmir Haber - İzmir Haber - Yaşam - Erkek Saat - Kastamonu Haber - SMM Panel - SMS Onay - Sohbet Odaları - Takipçi satın al - E-Pin Satış -
Bizi Takip Edin