Erken Boşalmaya Çözüm İlaç
Erken boşalma biyolojik nedenlerin yanı sıra kaygı ve sıkıntı gibi psikolojik durumlarda da görülebilen ve sık rastlanan bir durumdur.Erken boşalma tedavisi mümkün bir sağlık problemi olmakla birlikte tedavi edilmediği takdirde şiddetlenen ve çiftler arası ciddi sorunlara yola açabilen bir durumdur. Erken boşalma çözüm yolları da araştırılması gereken hassas bir konudur. Kişilerin utanma ve kabullenmeme gibi durumlarında sorun daha da ilerleyebilir ve başka ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Bu yüzden erken boşalmaya çözüm ilaç ve tedavi yöntemleri iyi araştırılmalıdır.
Erken Boşalma Sebepleri ve Türleri
Erken boşalma biyolojik ve psikolojik nedenler olmak üzere iki sınıfta incelenmektedir. Erken Boşalma tedavisi, sorunun kaynağının tespit ve teşhis edilmesi açısından çok önemlidir. Teşhis edilen hastalık erken boşalma hap ve diğer erken boşalmaya çözüm ilaç ya da egzersizlerle tedavi edilmelidir.
Erken boşalma çözüm arayışında izlenecek en iyi yol hastalığın sebeplerinin araştırılmasıdır.
Biyolojik Sebepleri: Daha çok geçirilen hastalıkların kalıcı etkilerinden dolayı görülmektedir.
Şeker hastalarında sertleşme sorunu yanı sıra erken boşalmaya da neden olduğu bilinmektedir. Hormon bozukluğu görülen hastalarda ise Testosteron hormonunun eksikliğinden, tiroid hormonunun düzensiz olmasından dolayı erken boşalma görülürken hipofiz bezi hastalıklarının da erken boşalmaya neden olduğu bilinmektedir. Erken boşalma tedavisin de geciktirici hap kullanımı oldukça etkili çözümler sunabilmektedir.
Bağışıklık sistemindeki bozukluk sonucu beyin ve omurilikte çok sayıda plak oluşmasıyla ortaya çıkan MS (Multiple Skleroz) hastalarında birçok cinsel bozukluk yanında erken boşalma da gözlemlenmektedir. Prostat hastalarında prostat bezinin iltihaplanması erken boşalmayı tetikleyen bir diğer rahatsızlıktır. Tıp dünyasında yapılan çalışmalarda penisteki aşırı hassasiyet, nörolojik ve nörofizyolojik rahatsızlıklardan dolayı uyarılmanın aşırı artması sonucu erken boşalmaların görüldüğü de tespit edilmiştir.
Psikolojik Sebepler
Erken boşalmanın bir diğer sebebi de psikolojik travma ve etmenlerdir. Cinsel istismar, kapalı ve baskılı cinsel yetişme ortamı, ergenlik döneminde hızlı bir şekilde intihal yoluyla rahatlama alışkanlığının bıraktığı etkiler travma sonucu psikolojik sebepler arsında görülmektedir. Psikolojik olarak ise, cinsel tecrübesizlik, hastanın beğenilme kaygısı ve kendini eksik görmesi, ilişkilerdeki uyumsuzluk ve iletişim eksikliğinden dolayı anlaşmazlık, aşırı heyecan ve boşalmayı kontrol edememe başlıca psikolojik sebeplerdendir. Ayrıca anksiyete bozukluğu ve depresyon da erken boşalma tedavisi öncesinde yapılan araştırmalarda en çok görülen sebeplerdir.
Erken Boşalma Türleri
Erken boşalma tedavisi için gerekli yöntemin erken boşalma hap veya diğer önleyici önlem ve araçlarla mı yapılacağına karar verilmesi için sebeplerinin tespitinden sonra erken boşalmanın türü de mutlaka tespit edilmelidir. Erken boşalmanın başlıca türlerinin başında değişken erken boşalma gelmektedir. Kişi bazı zamanlarda erken bazı zamanlarda ise normal boşalma yaşar. Daha sonra, duyusal erken boşalma en çok gözlemlenen boşalma şeklidir.
Kişi erken boşalma sorunu yaşamamasına rağmen sosyal ortam ve psikolojik sebeplerden dolayı erken boşaldığını sanır. Bir diğer erken boşalma türü de kazanılmış erken boşalmadır. Bu erken boşalma türünün başlıca sebepleri ise fizyolojik ve psikolojik bazı değişiklikler veya travmalardır. Bu türler arasında en az sıklıkta rastlanan tür ise yaşam boyu süren erken boşalmadır. Bur tür boşalma ilk cinsel birleşme esnasında görülür ve hayat boyunca devam etmektedir.
Erken Boşalma Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kişiler erken boşalma çözüm arayışında ilk olarak tedirginliklerini atmalı ve en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdırlar. İlgili doktorun yapacağı tedavi sonucunda teşhis edilen erken boşalma sebeplerine ve türüne göre en uygun erken boşalmaya çözüm ilaç yahut diğer yöntemler uygulanmalıdır. Erken boşalma hap kullanımı ile tedavi edilebileceği gibi çeşitli spor ve egzersizlerle, krem ve jeller yardımıyla, seks terapileriyle ya da cerrahi müdahalelerle tedavisi mümkündür.