Gündem

İYİ Parti kıyı yönetmeliği için Danıştay’a başvurdu

İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun, Kıyı Kanunu’nun uygulanmasına dair yönetmelik değişikliğinin iptali ve yürütmenin durdurulması için Danıştay’a başvurdu.

Konuyla ilgili partiden şu açıklama yapıldı:

“İYİ Parti Muğla Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkanı Prof. Dr. Metin Ergun, “Kıyı Kanunu’nun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”i yargıya taşıdı.

Ergun, dava dilekçesinde kıyı alanlarının Anayasa ve kanunlar gereğince kamu yararı gözetilerek herkesin eşit ve serbest yararlanmasına açık olduğunu ifade ederek, söz konusu yönetmelik değişikliğinin yürütmesinin durdurulması ve iptalini talep etti.

Kıyı alanlarının korunması ve gelecek nesillere aktarılmasının herkesin sorumluluğunda olduğunu belirten Ergun, İYİ Parti olarak Türkiye’nin doğal zenginliklerinin ranta ve talana kurban edilmemesi için hem hukuki hem de siyasi olarak mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca “Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmeli​​​​​​​kte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” 16 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Bakanlık söz konusu yönetmelik değişikliğiyle mevcut düzenlemeye ek birtakım istisnalar getirmiş, kıyı alanlarının özel mülkiyete geçirilmesinin ve bu alanlarda yapılaşmanın önü açmıştı.”

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir