Gündem

Kefalet Sigortası Nedir?

Kefalet Sigortası Nedir?

Kefalet sigortası terimi, sigortalı bir tarafa belirli beklenmedik hasarları veya kayıpları belirli bir limite kadar genellikle zarar tutarı kadar tazmin eden bir sigorta poliçesini ifade eder. Sigorta şirketleri, sigortalıların ödediği primler karşılığında teminat sağlar. Bu politikalar, genellikle, yanlış karar veya yanlış uygulama gibi belirli bir olayda kusurlu oldukları tespit edilen profesyonelleri ve işletme sahiplerini korumak için tasarlanmıştır. Genellikle bir tazminat mektubu şeklini alırlar.

ÖNEMLİ ÇIKARIMLAR

  • Kefalet sigortası, sigorta şirketinin bir poliçe sahibinin maruz kaldığı kayıp veya zararları tazmin etmeyi garanti ettiği bir sigorta poliçesi türüdür. 
  • Kefalet sigortası, yanlış hüküm gibi belirli bir olay için kusurlu olduğu tespit edildiğinde profesyonelleri ve işletme sahiplerini korumak için tasarlanmıştır.
  • Bazı profesyoneller, mali danışmanlar, sigorta acenteleri, muhasebeciler, ipotek komisyoncuları ve avukatlar gibi mali ve hukuki hizmetlerle uğraşanlar da dâhil olmak üzere kefalet sigortası taşımalıdır.
  • Tıbbi uygulama hatası ve hata ve ihmal sigortası, kefalet sigortasına örnektir.

Kefalet Sigortası Nasıl Çalışır?

Kefalet, hasar veya kayıp için kapsamlı bir sigorta tazminatı şeklidir.  Hukuki anlamda, zararlar için  sorumluluktan muafiyet anlamına da gelebilir. Sigortacı, sigortalının ödediği primler karşılığında sigortalıyı yeniden bütünleştirmeyi taahhüt eder.

Kefalet sigortası, belirli profesyonellere veya hizmet sağlayıcılara özgü ek bir sorumluluk sigortası şeklidir. Sigorta uzmanları, danışmanlık, uzmanlık veya özel hizmetler sağlar. Mesleki sorumluluk sigortası olarak da adlandırılan kefalet sigortası, işletmeleri bedensel zarar veya mal hasarı iddialarına karşı koruyan genel sorumluluk veya diğer ticari sorumluluk sigortası biçimleri gibi bir şey değildir.

Kefalet sigortası, müşterinin mali kaybına veya yasal karışıklığa neden olan olası ihmal veya ifa etmemesinden kaynaklanan taleplere karşı koruma sağlar. Zarara uğrayan bir müvekkil hukuk davası açabilir. Buna karşılık, profesyonelin kefalet sigortası, mahkeme tarafından verilen zararların yanı sıra dava masraflarını da ödeyecektir.

Kefalet sigortası, tazminat talebine ek olarak mahkeme masraflarını, ücretlerini ve uzlaşmaları da kapsar.

Diğer sigorta türlerinde olduğu gibi, tazminat sigortası, mahkeme masrafları, ücretler ve uzlaşma dâhil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere bir tazminat talebinin masraflarını kapsar. Sigortanın kapsadığı miktar, özel anlaşmaya bağlıdır ve sigortanın maliyeti, tazminat taleplerinin geçmişi de dâhil olmak üzere birçok faktöre bağlıdır. Tipik kefalet sigortası örnekleri, hatalı uygulama sigortası ve hata ve ihmal sigortası (E&O) gibi profesyonel sigorta poliçelerini içerir. Bu özel sigorta poliçeleri, profesyonelleri işlerini yürütürken yapılan taleplere karşı tazmin eder veya tazmin eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir