Sağlık

Prostat Ameliyatı Sonrası İktidarsızlık Ve Mutluluk Çubuğu Çözümü

Prostat Ameliyatı Sonrası İktidarsızlık Ve Mutluluk Çubuğu Çözümü

Günümüzde birçok erkeğin yaşadığı prostat sorunu; bu problemi yaşayan kişilerin ameliyat olmasını gerektiren bir hastalıktır. Genel olarak bu ameliyatlar sonrasında cinsel anlamda birçok farklı problemler yaşamaktadır. Ameliyat sonrasında erkeklerde sertleşme sorunu yaşanmakta ve bir üroloji uzmanından yardım talep edilmektedir.

 Prostat Ameliyatı Sonrasında Yaşanan Cinsel Sorunlar

 Günümüzde erkeklerde en fazla görülen kanser türü prostat kanserdir. Erkeklerde çok sık görülen bu kanser; birçok kişinin ameliyat gerekli olmaktadır. Genelde; prostat ameliyatı sonrası iktidarsızlık problemi ile karşılaşılmaktadır. Çünkü ameliyat yapılırken operasyon yapılacak alanın daha net bir şekilde görülebilmesi için bazı müdahaleler yapılmaktadır. Ameliyat yapılan bu müdahaleler bölgede hücrelerin iyileşmesini sağlamak için kan akışının azalmasına veya durmasına sebep olmaktadır. Tüm bu müdahalelerin de sonucunda yeterince oksijen taşınamaması sebebiyle sertleşmeyi sağlayan sinirler de etkilenmektedir. Sinirlerin etkilenmesi sebebi ile de erektil disfonksiyon oluşmaktadır.

 Prostat Ameliyatından Sonra Yaşanan Sorunların Çözümleri

 Prostat ameliyatı sonucunda yaşanan sertleşme sorunu ile ilgili en doğal ve kesin ve kalıcı çözüm mutluluk çubuğu tedavisidir. Bu tedavi yapılırken; 2 adet protez penis içerisine yerleştirilir. Bu tedavinin sonucunda da hastaların memnuniyet oranı oldukça yüksek olmaktadır. Hastalar kendilerine sunulan bu çözümü kabul etmektelerdir. Mutluluk çubuğu tedavisi 3 parçalı penis protezi ise; hastanın testisine yerleştirilen pompanın sıkıştırılması sonucunda ortaya çıkan sonuç doğal görünümlü bir sertleşme sağlamaktadır. 2 protez çeşidinin de değişik boyutlarda ebatlarda kullanımı vardır.

 Ameliyat öncesinde doktor ile hasta arasında yapılan görüşmelerde kişinin anatomik yapısına uygun olan protez türü seçilir ve en uygun ebatlar hesaplanır. Bunun sonucunda uygun boyda ve çapta olan protez belirlenir ve ameliyatta kullanılır. Prostat ameliyatı öncesinde doktora sürekli cinsel problem yaşayacak mıyım? Diye sorular soran hastalar; bu ameliyattan oldukça memnun kalmaktadır.

 Ameliyat genelde, genel anestezi altında yapılmaktadır. Bazı zamanlar nadir de olsa bel altının uyuşturulması şeklinde de yapılmaktadır. Bu sebeple hastalara anestezi ilaçları uygulanacağından ameliyat öncesinde gerekli bazı test ve tetkikler yapılmaktadır. Ameliyat esnasında protezler penisin içinde bulunan corpus cavernosum adındaki kanallara yerleştirilmektedir. Bu kanallar genelde sertleşmeyi sağlamak için kan ile dolmakta, ancak erektil disfonksiyonda görevini kaybetmektedir. Bu ameliyatların süreleri genelde protez çeşidine göre ortalama olarak yarım saat veya 1 saat sürebilmektedir.

 Prostat ameliyatı sonrasında yaşanan bu problemin en önemli ve kesin çözümü mutluluk çubuğudur. Bunu kabul eden SGK da protez ameliyatı yaptıran hastaların masraflarının bir kısmını bazı şartlara uygun ise karşılamaktadır. Detaylı bilgi için https://www.mutlulukcubugu.com/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir